Ge­pof­te zoe­te aard­ap­pel met To­scaan­se car­ré

Doe meer met groente! Meer variatie kan bijna niet.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Doe meer met groente! Meer variatie kan bijna niet. 4 personen
4 1

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Boen de aardappelen schoon en halveer ze ongeschild in de lengte. Leg elke helft op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
  3. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Maak de ui schoon en snijd in dunne parten. Meng de paprika, ui, Italiaanse kruiden, 1/3 van de olie, peper en eventueel zout.
  4. Neem de bakplaat met de aardappelen na 15 min. uit de oven en verdeel de vermengde groenten en de ongepelde teen knoflook ernaast. Zet terug in het midden van de oven en bak ca. 15 min. Schep na 10 min. nog de tomaten door de groente en bak nog 5 min. mee.
  5. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de Toscaanse carré in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  6. Neem de aardappelen en groenten uit de oven. Verwijder het vel van de gepofte knoflook en prak fijn. Meng de knoflook met de cottage cheese en mayonaise en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  7. Verwijder voorzichtig de folie van de aardappelen en verdeel ze met de groente over de borden. Verdeel de cottage cheese erover en serveer de groenten en carré erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 49 2017

Gepofte zoete aardappel met Toscaanse carré

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pof­te zoe­te aard­ap­pel met To­scaan­se car­ré

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 zoete aardappelen

Boen de aardappelen schoon en halveer ze ongeschild in de lengte. Leg elke helft op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht.

3
3

Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.

4
4
  • 1 zak paprikamix
  • 2 rode uien

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Maak de ui schoon en snijd in dunne parten.

5
5
  • 3½ tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • ½ el (olijf)olie

Meng de paprika, ui, Italiaanse kruiden, de olie, peper en eventueel zout.

6
6
  • 1 teen knoflook

Neem de bakplaat met de aardappelen na 15 min. uit de oven en verdeel de vermengde groenten en de ongepelde teen knoflook ernaast.

7
7
  • 250 g cherrytomaten

Zet terug in het midden van de oven en bak ca. 15 min. Schep na 10 min. nog de tomaten door de groente en bak nog 5 min. mee.

8
8
  • 1 el (olijf)olie
  • 4 Toscaanse carré

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de Toscaanse carré in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

9
9

Neem de aardappelen en groenten uit de oven. Verwijder het vel van de gepofte knoflook en prak fijn.

10
10
  • 200 g cottage cheese
  • 1 el mayonaise

Meng de knoflook met de cottage cheese en mayonaise en breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11

Verwijder voorzichtig de folie van de aardappelen en verdeel ze met de groente over de borden.

12
12

Verdeel de cottage cheese erover en serveer de groenten en carré erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.