bewaar
Lenterisotto met carré
Lenterisotto met carré
bewaar

Lenterisotto met carré

30 min. bereiden
119waarderingen

Ingrediënten

50 g

boter

2

uien

300 g

risottorijst

1 liter

groentebouillon

1

courgette

½ pak

tuinerwten

2 schaaltjes

Toscaanse carré

50 g

Parmezaanse kaas

Aan de slag

1

Verhit de helft van de boter in een pan en fruit de ui 3 min. Voeg de rijst toe en bak 2 min. mee. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot de rijst de bouillon heeft opgenomen. Herhaal dit met steeds een nieuwe scheut bouillon tot de rijst na ca. 15 min. smeuïg en bijna gaar is. Voeg de courgette en de erwten toe en warm nog 5 min. door.

2

Verhit ondertussen de rest van de boter in een ruime koekenpan en bak hierin de Toscaanse carrés 8 min. Keer halverwege.

3

Verdeel de risotto over 4 borden, rasp de kaas erover en serveer met de carrés.