bewaar
Courgettesoep met pesto
Courgettesoep met pesto
bewaar

Courgettesoep met pesto

Groen + groen = verrukkelijk!

30 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

3

courgettes

1 el

traditionele olijfolie

2

kippenbouillontabletten

1¼ liter

water

30 g

Parmezaanse kaas

30 g

verse basilicum

40 g

geroosterde pijnboompitten

75 ml

extra vierge olijfolie

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hakmolen

Groen + groen = verrukkelijk!

Aan de slag

1

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in halve plakken. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de laatste minuut ¾ van de knoflook toe. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee. Verkruimel de bouillontabletten erover en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.

2

Rasp ondertussen de kaas. Mix met het basilicum en de helft van de pijnboompitten in de hakmolen van de staafmixer. Voeg langzaam de olie toe en mix tot een pesto.

3

Voeg de helft van de pesto toe aan de soep. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Verdeel de soep over kommen. Serveer de rest van de pesto en pijnboompitten erbij.

tip

variatietipOok lekker met koelverse pestospread i.p.v. zelfgemaakte pesto.