Cour­get­te­soep met pes­to

Groen + groen = verrukkelijk!

(7) waardeer
hoofdgerecht Groen + groen = verrukkelijk! 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hakmolen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in halve plakken. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de laatste minuut ¾ van de knoflook toe. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee. Verkruimel de bouillontabletten erover en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.
  2. Rasp ondertussen de kaas. Mix met het basilicum en de helft van de pijnboompitten in de hakmolen van de staafmixer. Voeg langzaam de olie toe en mix tot een pesto.
  3. Voeg de helft van de pesto toe aan de soep. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Verdeel de soep over kommen. Serveer de rest van de pesto en pijnboompitten erbij.

variatietip:

Ook lekker met koelverse pestospread i.p.v. zelfgemaakte pesto.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 16 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
september 2019

Courgettesoep met pesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­soep met pes­to

1
1
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 courgettes

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in halve plakken.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de laatste minuut ¾ van de knoflook toe.

3
3
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 1.2 liter water

Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee. Verkruimel de bouillontabletten erover en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.

4
4
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 30 g verse basilicum
  • 20 g geroosterde pijnboompitten

Rasp ondertussen de kaas. Mix met het basilicum en de pijnboompitten in de hakmolen van de staafmixer.

5
5
  • 75 ml extra vierge olijfolie

Voeg langzaam de olie toe en mix tot een pesto.

6
6

Voeg de helft van de pesto toe aan de soep. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep.

7
7
  • 20 g geroosterde pijnboompitten

Verdeel de soep over kommen. Serveer de rest van de pesto en pijnboompitten erbij.

variatietip:

Ook lekker met koelverse pestospread i.p.v. zelfgemaakte pesto.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.