bewaar
Knolselderijsoep met spek
Knolselderijsoep met spek
bewaar

Knolselderijsoep met spek

Romig en hartig verenigd in één recept. Ook lekker met blokjes geitenkaas.

15 min. bereiden
45 min. wachten
176waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

knolselderij

2

uien

2 tenen

knoflook

2 tl

gedroogde tijm

3 el

traditionele olijfolie

500 ml

kippenbouillon van tablet

250 ml

verse slagroom

8 plakjes

ontbijtspek

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • bakpapier

  • blender of staafmixer

Romig en hartig verenigd in één recept. Ook lekker met blokjes geitenkaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 3 cm. Snijd de uien in parten. Doe de knolselderij in de ovenschaal met de ui en de knoflook. Bestrooi met tijm. Besprenkel met de olie en zet ca. 45 min. in de oven. Voeg na 20 min. de bouillon en room toe.

2

Leg het spek op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 12-15 min. boven de groenten in de oven en laat uitlekken op keukenpapier. Neem de schaal uit de oven en pureer de hele inhoud in de blender. U kunt de soep ook in een diepe kom pureren met een staafmixer. Voeg peper en zout toe en serveer in kommen. Garneer elke kom met 2 plakjes spek.

combinatietipLekker met soepstengels en rauwe ham.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.

Knolselderij snijden

Instructievideo - 00:44 min.