bewaar
Knolselderijsoep met peterselie-olie
Knolselderijsoep met peterselie-olie
bewaar

Knolselderijsoep met peterselie-olie

Etentje bij vrienden? Neem de soep mee in een thermosfles. Daarin blijft-ie lekker lang warm.

45 min. bereiden
72waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1½ kg

knolselderij

2 tenen

knoflook

2

uien

25 g

ongezouten roomboter

1 tl

gemalen nootmuskaat

2

kippenbouillontabletten

1¼ liter

kraanwater

2

Conference peren

125 ml

verse slagroom

30 g

peterselie

6 el

traditionele olijfolie

3 el

appelciderazijn

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Etentje bij vrienden? Neem de soep mee in een thermosfles. Daarin blijft-ie lekker lang warm.

Aan de slag

1

Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de knoflook fijn en snijd de ui in halve ringen. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak de knolselderij en ui 5 min. Roer regelmatig. Voeg de knoflook, nootmuskaat, peper en eventueel zout toe en bak 3 min. Roer regelmatig.

2

Voeg de bouillontabletten en het water toe, breng aan de kook en laat in 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan koken.

3

Schil ondertussen de peren, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in parten. Neem de pan van het vuur, voeg de peer toe en pureer met de staafmixer. Maak de staafmixer schoon. Voeg de slagroom toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en verwarm 5 min. op laag vuur.

4

Snijd ondertussen de peterselie grof, doe met de olie en azijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel de soep over kommen en besprenkel met de peterselie-olie.

tip

bereidingstipJe kunt de soep 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm op laag vuur op. De olie kun je ook 2 dagen bewaren in de koelkast. Voeg eventueel wat extra olie toe zodat de kruiden onder staan. Neem de olie 1 uur voor serveren uit de koelkast.

Knolselderijsoep met peterselie-olie

Instructievideo - 02:33 min.