Ro­mi­ge knol­sel­de­rij­soep met cham­pig­nons

Zo'n swirl van kruidenolie geeft de romige soep nét dat beetje extra.

(9) waardeer
voorgerecht Zo'n swirl van kruidenolie geeft de romige soep nét dat beetje extra. 8 personen
4 9

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Verhit 1 el olie in een pan met dikke bodem en bak de knolselderij 5 min. Roer regelmatig. Voeg de basis voor soep en het water toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur koken.
  2. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de champignons op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar.
  3. Doe ondertussen de pijnboompitten en rucola met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
  4. Voeg de slagroom toe aan de soep en verwarm 3 min. Neem de soep van het vuur, pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Verdeel over de kommen en garneer met de rucola-olie en champignons. Serveer direct.
video

Knol­sel­de­rij snij­den

instructievideo - 00:44 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Romige knolselderijsoep met champignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge knol­sel­de­rij­soep met cham­pig­nons

1
1
  • 1 kg knolselderij

Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm.

Knolselderij snijden

Instructievideo

00:44 min.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de knolselderij 5 min. Roer regelmatig.

3
3
  • 485 ml Maggi basis voor soep groente
  • 1 liter kraanwater

Voeg de basis voor soep en het water toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur koken.

4
4
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 400 g kastanjechampignons

Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar.

5
5
  • 30 g pijnboompitten
  • 20 g rucola
  • 5 el traditionele olijfolie

Doe ondertussen de pijnboompitten en rucola met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

6
6
  • 125 ml verse slagroom

Voeg de slagroom toe aan de soep en verwarm 3 min. Neem de soep van het vuur, pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper.

7
7

Verdeel over de kommen en garneer met de rucola-olie en champignons. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.