bewaar
Romige knolselderijsoep met champignons
Romige knolselderijsoep met champignons
bewaar

Romige knolselderijsoep met champignons

Zo'n swirl van kruidenolie geeft de romige soep nét dat beetje extra.

25 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1 kg

knolselderij

7 el

traditionele olijfolie

485 ml

Maggi basis voor soep groente

1 liter

kraanwater

400 g

kastanjechampignon

30 g

pijnboompitten

20 g

rucola

125 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Zo'n swirl van kruidenolie geeft de romige soep nét dat beetje extra.

Aan de slag

1

Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Verhit 1 el olie in een pan met dikke bodem en bak de knolselderij 5 min. Roer regelmatig. Voeg de basis voor soep en het water toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur koken.

2

Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de champignons op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar.

3

Doe ondertussen de pijnboompitten en rucola met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

4

Voeg de slagroom toe aan de soep en verwarm 3 min. Neem de soep van het vuur, pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Verdeel over de kommen en garneer met de rucola-olie en champignons. Serveer direct.

Knolselderij snijden

Instructievideo - 00:44 min.