bewaar
Knolselderijsoep met paddenstoelen
Knolselderijsoep met paddenstoelen
bewaar

Knolselderijsoep met paddenstoelen

30 min. bereiden
141waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

4 eetlepels

zonnebloemolie

½

knolselderij

200 ml

kookroom

750 ml

kippenbouillon

200 g

paddestoelenmelange

25 g

verse selderij

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

In soeppan ui in helft van olie goudbruin fruiten. Knolselderij erdoor roeren en 5 min. meebakken. Kookroom en bouillon toevoegen en 15 min. zachtjes doorkoken. Intussen in koekenpan rest van olie verhitten en paddenstoelen op hoog vuur 5 min. bakken, op smaak brengen met zout en peper. Met staafmixer soep pureren en op smaak brengen met (zout en) peper. Soep over vier kommen verdelen en paddenstoelen erin leggen. Selderij erover strooien.

tip

algemeenGrote pan soep gemaakt om wat over te houden voor een ander moment? Zet de warme pan in een bak met koud water en roer de soep goed door. Op die manier koelt de soep snel af en dat is belangrijk om zuur worden te voorkomen.