Romige kippensoep met paddenstoelen
Een champignonsoep en kippensoep in 1. Heerlijk romig!

Advertentie
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 400 g paddenstoelenmelange
- 2 el traditionele olijfolie
- 1¼ liter water
- 53 g mix voor kippensoep
- 250 ml kookroom
- 20 g verse selderij
- 250 g gerookte kipfiletreepjes
Advertentie
Bereiden
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen in stukken. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak 3 min. mee. Voeg het water, de mix voor kippensoep en kookroom toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de selderij fijn.Verdeel de soep over diepe kommen en garneer met de selderij en kipfiletreepjes.
variatietip:
Ook lekker als hoofdgerecht met brood en een frisse salade erbij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 370 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 21 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 1.725 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Romige kippensoep met paddenstoelen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Romige kippensoep met paddenstoelen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 400 g paddenstoelenmelange
- 2 el traditionele olijfolie
Voeg de paddenstoelen toe en bak 3 min. mee.
- 1¼ liter water
- 53 g mix voor kippensoep
- 250 ml kookroom
Voeg het water, de mix voor kippensoep en kookroom toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. zachtjes koken.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 20 g verse selderij
- 250 g gerookte kipfiletreepjes
Snijd ondertussen de selderij fijn. Verdeel de soep over diepe kommen en garneer met de selderij en kipfiletreepjes.
variatietip:
Ook lekker als hoofdgerecht met brood en een frisse salade erbij.