Romige kippensoep met paddenstoelen
Een champignonsoep en kippensoep in 1. Heerlijk romig!

Ingrediënten
Bereiden
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen in stukken. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak 3 min. mee. Voeg het water, de mix voor kippensoep en kookroom toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de selderij fijn.Verdeel de soep over diepe kommen en garneer met de selderij en kipfiletreepjes.
variatietip:
Ook lekker als hoofdgerecht met brood en een frisse salade erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 370 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 21 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 1.725 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Romige kippensoep met paddenstoelen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Romige kippensoep met paddenstoelen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 400 g paddenstoelenmelange
- 2 el traditionele olijfolie
Voeg de paddenstoelen toe en bak 3 min. mee.
- 1¼ liter water
- 53 g mix voor kippensoep
- 250 ml kookroom
Voeg het water, de mix voor kippensoep en kookroom toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. zachtjes koken.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 20 g verse selderij
- 250 g gerookte kipfiletreepjes
Snijd ondertussen de selderij fijn. Verdeel de soep over diepe kommen en garneer met de selderij en kipfiletreepjes.
variatietip:
Ook lekker als hoofdgerecht met brood en een frisse salade erbij.