Ro­mi­ge kip­pen­soep met pad­den­stoe­len

Een champignonsoep en kippensoep in 1. Heerlijk romig!

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Een champignonsoep en kippensoep in 1. Heerlijk romig! 4 personen
4 16

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen in stukken. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak 3 min. mee. Voeg het water, de mix voor kippensoep en kookroom toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de selderij fijn.Verdeel de soep over diepe kommen en garneer met de selderij en kipfiletreepjes.

variatietip:

Ook lekker als hoofdgerecht met brood en een frisse salade erbij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.725 mg
  • vezels 3 g
Tags

Romige kippensoep met paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge kip­pen­soep met pad­den­stoe­len

1
1
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g paddenstoelenmelange
  • 2 el olie

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen in stukken. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2

Voeg de paddenstoelen toe en bak 3 min. mee.

3
3
  • 1¼ liter water
  • 53 g mix voor kippensoep
  • 250 ml kookroom

Voeg het water, de mix voor kippensoep en kookroom toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. zachtjes koken.

4
4

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 20 g selderij
  • 250 g gerookte kipfiletreepjes

Snijd ondertussen de selderij fijn. Verdeel de soep over diepe kommen en garneer met de selderij en kipfiletreepjes.

variatietip:

Ook lekker als hoofdgerecht met brood en een frisse salade erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.