bewaar
Kippensoep met Chinese kool
Kippensoep met Chinese kool
bewaar

Kippensoep met Chinese kool

20 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kleine

Chinese kool

25 g

verse gemberwortel

2

tomaten

1

ui

2 teentjes

knoflook

1 pot

basis voor kippensoep

1 schaaltje

kipfiletreepjes

250 g

witte rijst

3 eetlepels

ketjap manis

Aan de slag

Chinese kool schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Gember schillen en in zeer smalle reepjes snijden. Tomaten halveren, pitjes verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Basis voor kippensoep in pan gieten. Ruim 3 potten koud water, gember, knoflook en ui toevoegen. Soep aan de kook brengen. Reepjes kip en rijst erdoor roeren en ca. 12 min. koken. Koolreepjes toevoegen en 1 min. meekoken. Tomaat en ketjap en eventueel peper naar smaak toevoegen. Soep over 4 grote kommen verdelen.