bewaar
Babi ketjap met Chinese kool en rijst
Babi ketjap met Chinese kool en rijst
bewaar

Babi ketjap met Chinese kool en rijst

Babi ketjap heb je sneller zelfgemaakt dan afgehaald. Voor deze variant hoef je maar een halfuurtje uit te trekken.

30 min. bereiden
pittig
218waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

1

rode peper

3 cm

verse gember

1

Chinese kool

300 g

hamlap

4 el

milde olijfolie

2 tenen

knoflook

100 ml

AH BASIC ketjap manis

Babi ketjap heb je sneller zelfgemaakt dan afgehaald. Voor deze variant hoef je maar een halfuurtje uit te trekken.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de Chinese kool en hamlappen in reepjes van 1 cm.

2

Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak het vlees op middelhoog vuur in 3 min. bruin. Voeg de rode peper en gember toe. Pers de helft van de knoflook erboven en bak 1 min. mee. Voeg de ketjap toe en laat 6 min. op laag vuur gaar worden.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en voeg de Chinese kool toe. Pers de rest van de knoflook erboven en roerbak op middelhoog vuur 4 min. Breng de kool op smaak met peper en zout. Verdeel de babi ketjap, de kool en de rijst over kommen.

tip

algemeenWist je dat je knoflook kunt invriezen? Mits goed afgesloten kun je de tenen max. 3 maanden bewaren. Je hoeft de knoflook voor gebruik niet te ontdooien.

algemeenKetjap is heerlijk in allerlei Indische gerechten zoals gadogado.

algemeenGebruik gember die je over hebt voor een lekker kopje thee. Snijd enkele dunne plakjes en giet er kokend water over.