bewaar
Saté met sambalboontjes en katjang pedis
Saté met sambalboontjes en katjang pedis
bewaar

Saté met sambalboontjes en katjang pedis

Een rijkgevulde bord, met lekker veel verschillende smaken.

30 min. bereiden
redelijk pittig
84waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

Surinaamse rijst

300 g

hamlap

4 el

ketjap manis

1

rode paprika

100 g

katjang pedis

4 el

arachideolie

250 g

AH Basic satésaus

450 g

koelverse gebroken sperzieboon

2 el

sambal badjak

Een rijkgevulde bord, met lekker veel verschillende smaken.

Aan de slag

1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep op een schaal en laat 10 min. afkoelen. Snijd ondertussen de hamlappen in blokjes van 2 x 2 cm. Doe met de helft van de ketjap in een kom, schep om en laat 10 min. staan.

2

Halveer ondertussen de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen. Hak de katjang pedis grof.

3

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Voeg de satésaus toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur.

4

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de paprika, sperziebonen en sambal 5 min. Voeg de rijst, de helft van de katjang pedis en de ketjap toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de rijst met de saté en bestrooi met de rest van de katjang pedis.

tip

bereidingstipKook de rijst 1 dag van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast. Afgekoelde rijst geeft een mooie droge korrel.

combinatietipLekker met cassavecrackers.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.