bewaar
Pompoen met tofu en cashewnoten
Pompoen met tofu en cashewnoten
bewaar

Pompoen met tofu en cashewnoten

30 min. bereiden
163waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

1

verse pompoen

3 el

traditionele olijfolie

1

ui

1 bakje

pittig gekruide tofu roerbakreepjes

75 g

ongezouten cashewnoten

1 zak

koelverse gebroken sperzieboon

75 ml

ketjap manis

Aan de slag

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (bereidingswijze met ruim water, bewaar 75 ml van het kookwater). Snijd de pompoen doormidden, verwijder zaden en draden. Snijd het vruchtvlees in stukken. Verhit in een braadpan de olie en bak hierin de stukken pompoen al omscheppend 5 minuten. Voeg de ui, de tofureepjes en de cashewnoten toe en roerbak 3 minuten. Kook de sperzieboontjes 5 minuten, giet ze af en schep ze met de ketjap en 75 ml kookwater van de rijst bij de pompoen in de pan. Stoof het gerecht afgedekt nog 15 minuten. Serveer met witte rijst.

algemeenWeetje: De schil van oranje pompoenen is zo dun, dat deze tijdens het bereiden helemaal zacht wordt. Schillen is dus niet nodig.