Pompoen met tofu en cashewnoten
660 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 g
1
3 el
1
1 bakje
75 g
1 zak
75 ml
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2009 week 44-45 - 2009 week 44-45
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (bereidingswijze met ruim water, bewaar 75 ml van het kookwater). Snijd de pompoen doormidden, verwijder zaden en draden. Snijd het vruchtvlees in stukken. Verhit in een braadpan de olie en bak hierin de stukken pompoen al omscheppend 5 minuten. Voeg de ui, de tofureepjes en de cashewnoten toe en roerbak 3 minuten. Kook de sperzieboontjes 5 minuten, giet ze af en schep ze met de ketjap en 75 ml kookwater van de rijst bij de pompoen in de pan. Stoof het gerecht afgedekt nog 15 minuten. Serveer met witte rijst.
- algemeenWeetje: De schil van oranje pompoenen is zo dun, dat deze tijdens het bereiden helemaal zacht wordt. Schillen is dus niet nodig.
Pompoen met tofu en cashewnoten

hoofdgerecht
4 personen
660 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (bereidingswijze met ruim water, bewaar 75 ml van het kookwater). Snijd de pompoen doormidden, verwijder zaden en draden. Snijd het vruchtvlees in stukken. Verhit in een braadpan de olie en bak hierin de stukken pompoen al omscheppend 5 minuten. Voeg de ui, de tofureepjes en de cashewnoten toe en roerbak 3 minuten. Kook de sperzieboontjes 5 minuten, giet ze af en schep ze met de ketjap en 75 ml kookwater van de rijst bij de pompoen in de pan. Stoof het gerecht afgedekt nog 15 minuten. Serveer met witte rijst.
algemeen:Weetje: De schil van oranje pompoenen is zo dun, dat deze tijdens het bereiden helemaal zacht wordt. Schillen is dus niet nodig.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g witte rijst
1 verse pompoen
3 el traditionele olijfolie
1 ui
1 bakje pittig gekruide tofu roerbakreepjes
75 g ongezouten cashewnoten
1 zak koelverse gebroken sperzieboon
75 ml ketjap manis




