bewaar
Pittige tofu met koriandercouscous
Pittige tofu met koriandercouscous
bewaar

Pittige tofu met koriandercouscous

20 min. bereiden
105waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

diepvries gebroken sperzieboon

2 tenen

knoflook

2

uien

1

citroen

1 zakje

verse koriander

250 g

couscous

4 el

zonnebloemolie

360 g

pittig gekruide tofu roerbakreepjes

6 el

woksaus sweet & sour

Aan de slag

1

Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout 8 minuten. Giet af en doe terug in de pan. Snijd de knoflook en ui fijn. Rasp de citroenschil. Snijd de koriander fijn. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een ruime koekenpan. Bak hierin de ui 3 min.

2

Voeg de knoflook en citroenrasp toe en bak 2 min. mee. Meng de helft van het mengsel met de sperziebonen en verwarm 5 minuten. Voeg de tofu en de rest van het mengsel toe in de pan en bak 3 min. mee. Voeg dan de woksaus toe en laat 2 min. pruttelen.

3

Meng de couscous met de helft van de koriander en breng op smaak met zout en peper. Verdeel over de borden en schep de tofu en boontjes ernaast. Strooi de rest van de koriander over de tofu heen.