bewaar
Hamlap met honingsaus en chinese kool
Hamlap met honingsaus en chinese kool
bewaar

Hamlap met honingsaus en chinese kool

Maak hamlappen eens lekker tropisch: met sinaasappel, honing, Chinese kool en basmatirijst

15 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

3 el

zonnebloemolie

4

hamlappen

600 g

Chinese kool

3

handsinaasappels

1 tl

gemalen gember

4 el

vloeibare honing

2 el

ketjap manis

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Maak hamlappen eens lekker tropisch: met sinaasappel, honing, Chinese kool en basmatirijst

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan, bestrooi de hamlappen met peper en zout en bak ze in 10 min. rondom goudbruin. Neem het vlees uit de pan en laat afgedekt onder aluminiumfolie nog 5 min. rusten.

2

Halveer ondertussen de kool in de lengte, verwijder het harde uiteinde en snijd de bladeren in dunne repen. Verdeel 2½ sinaasappel in parten. Pers de andere ½ sinaasappel uit.

3

Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan, voeg de kool, gemalen gember, peper en eventueel zout toe. Roerbak 3-4 min. Meng de sinaasappelparten en het -sap door de kool.

4

Meng de honing en ketjap tot een sausje. Serveer bij de hamlappen, kool en rijst.