bewaar
Babi ketjap
Babi ketjap
bewaar

Babi ketjap

15 min. bereiden
3 uur wachten
282waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

1 teen

knoflook

500 g

hamlappen

4 el

traditionele olijfolie

1 tl

Ketoembar gemalen koriander

1 tl

gemalen komijn

1 tl

gemalen gember

70 g

tomatenpuree

3 el

ketjap manis

1 el

azijn

Aan de slag

1

Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd het vlees in stukjes. Verhit de olie in de pan en fruit de ui goudbruin. Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend op hoog vuur bruin. Kruid het vlees met de ketoembar, djinten, djahé en de knoflook.

2

Roer de tomatenpuree, ketjap en azijn erdoor. Schenk er zoveel water bij dat het vlees onder staat en breng het geheel aan de kook. Laat het vlees 3-4 uur op laag vuur sudderen, breng het daarna op smaak met peper en zout.

combinatietip Lekker bij een rijsttafel van komkommer, kroepoek, sambal, seroendeng (geroosterde kokos en pinda's), gebakken uitjes, atjar (zoetzure groenten), rijst en hardgekookte eieren.
variatietipIn plaats van azijn kun je ook citroensap gebruiken.
bereidingstipAls je de babi ketjap een dag laat staan, wordt de smaak alleen maar beter. De kruiden kunnen dan goed in het vlees trekken.
algemeenFamilierecept AllerHande 10 2007. De babi ketjap van Anita Beljaars en haar dochter Leona Spoormaker vindt zijn oorsprong bij oma Spoormaker. Zij nam de smaak van Indonesië mee naar Nederland. Op feestjes serveert Anita er rijst bij met bijgerechtjes. "Met atjar, komkommer, hardgekookte eieren, emping, kroepoek en een fruitsalade. Leona laat de bijgerechten achterwege en eet de babi ketjap vaak als studentenmaaltijd. Ik vind het hartstikke leuk om oma's recept door te geven." Anita: 'Mooi toch, om zoveel mensen te laten meegenieten.'

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Babi ketjap

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig