bewaar
Chinese nasi met pangasius en gember
Chinese nasi met pangasius en gember
bewaar

Chinese nasi met pangasius en gember

20 min. bereiden
130waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

witte rijst

2 schaaltjes

pangasiusfilet

3 cm

verse gember

2 el

zonnebloemolie

1 zak

Chinese roerbakmix

2 tenen

knoflook

1 zakje

mix voor nasi

4 el

ketjap manis

1 bakje

bieslook

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen. Bestrooi de vis met peper en zout. Snijd de gember in dunne plakjes.

2

Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin voorzichtig de vis 5 min. Neem uit de wok en houd warm.

3

Roerbak de groenten, gember en knoflook 5 min. Voeg 150 ml water, de inhoud van het zakje maaltijdmix en ketjap toe en bak 3 min. mee. Voeg de rijst toe en verwarm het geheel. Schep op het laatste moment de vis er voorzichtig door. Schep de Chinese nasi op 4 borden. Knip de bieslook erboven fijn.

tip

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.