bewaar
Nasi goreng
Nasi goreng
bewaar

Nasi goreng

Heb je nog een restje rijst van gisteren? Maak er nasi goreng mee. Lekker met veel verse groente en een omelet.

25 min. bereiden
198waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

4

speklapjes

3 el

zonnebloemolie

150 g

diepvries fijne soepgroente

4

middelgrote eieren

450 g

nasi-bami groentepakket

4 el

ketjap manis

Heb je nog een restje rijst van gisteren? Maak er nasi goreng mee. Lekker met veel verse groente en een omelet.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de speklapjes in reepjes en bestrooi met peper en zout. Verhit 1/3 van de olie in een wok en bak het spek in 10 min. gaar en knapperig. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met anti aanbaklaag en bak de bevroren soepgroenten 2 min.

2

Klop de eieren los met peper en zout. Schenk bij de groenten. Bak de omelet 5 min. Keer na 3 min. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper uit het pakket en snijd de peper zeer fijn. Voeg toe aan het spek en bak even mee.

3

Voeg de rest van de groenten uit het pakket toe en roerbak 2 min. Schep de rijst erdoor. Breng op smaak met de ketjap. Serveer met de omelet.

tip

variatietipVervang de speklapjes eens door 1 in plakjes gesneden rookworst. Voeg toe na het bakken van de nasi-bamigroenten.