bewaar
Vegetarische nasi
Vegetarische nasi
bewaar

Vegetarische nasi

Voeg taugé pas op het eind toe, zo blijft deze lekker knapperig.

30 min. bereiden
111waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte snelkookrijst

3

middelgrote eieren

3 el

zonnebloemolie

1

prei

500 g

winterpeen

1 teen

knoflook

4 el

ketjap manis

125 g

taugé

Voeg taugé pas op het eind toe, zo blijft deze lekker knapperig.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de eieren los en verhit ⅓ van de olie in een kleine koekenpan. Schenk het ei in de pan en bak aan beide kanten bruin. Laat de omelet afkoelen en snijd in reepjes. Giet de rijst af, laat iets afkoelen en roer los met een vork.

2

Was de prei en snijd in ringen. Snijd de winterpeen in plakjes en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een wok. Bak de prei met de peen al omscheppend 5 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee. Schep de rijst bij de groenten in de wok en schenk de ketjap erbij. Bak al omscheppend tot alles is doorgewarmd. Schep de taugé en de omeletreepjes door de nasi en serveer direct.

tip

combinatietipLekker met vegetarische cassave kroepoek kruidig (zak 60 g) en sambal oelek.

bewaartipJe kunt de rijst al 1 dag van tevoren koken. Wil je dit gerecht invriezen, voeg de taugé dan pas tijdens het opwarmen toe.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.