bewaar
Hollandse nasi
Hollandse nasi
bewaar

Hollandse nasi

Met Gelderse rookworst, dus verrassend anders.

25 min. bereiden
147waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

1

prei

2

uien

500 g

winterpeen

4 el

zonnebloemolie

100 g

boemboe nasi goreng

150 ml

kraanwater

350 g

Gelderse rookworst

4

middelgrote eieren

Met Gelderse rookworst, dus verrassend anders.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.

2

Was de prei en snijd in ringen. Snipper de uien. Snijd de winterpeen in blokjes. Verhit olie in een wok en bak de prei en ui 2 min. Voeg de winterpeen toe en bak nog 4 min. Voeg de bamboe en water toe en laat 4 min. garen.

3

Snijd de rookworst in plakken. Voeg de rijst en rookworst toe en roerbak 2 min.

4

Verhit olie in een koekenpan en bak de eieren. Verdeel de nasi over de borden en leg op elke portie een ei.

tip

bereidingstipDe nasi kan 1 dag van tevoren bereid worden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Roerbak op hoog vuur ca. 5 min., eventueel met wat olie.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.