bewaar
Nasi goreng met roze garnalen
Nasi goreng met roze garnalen
bewaar

Nasi goreng met roze garnalen

30 min. bereiden
128waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

3

eieren

3 el

zonnebloemolie

1 schaal

nasi-bamigroenten

1 bakje

boemboe nasi goreng

2

uien

2 bakjes

roze garnalen

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Klop ondertussen de eieren los met 2 el water en peper en zout naar smaak. Verhit 1 el olie in een koekenpan, voeg het eimengsel toe en bak in 5 min. een omelet. Keer halverwege. Snijd de omelet in reepjes.

3

Snijd het steeltje van de rode peper uit het groentepakket. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

4

Verhit de rest van de olie in een wok en bak de boemboe 1 min. Voeg de ui en rode peper toe en fruit 3 min. Voeg de garnalen toe en bak 1 min. mee. Doe de nasi-bamigroenten erbij en bak nog 3 min. Roer de rijst los met een vork en voeg toe. Roerbak nog 2 min. Meng de omeletreepjes erdoor. Lekker met kroepoek.

algemeenEten er kinderen mee? Laat de rode peper dan achterwege.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.