bewaar
Pittige nasi goreng met garnalen en ei
Pittige nasi goreng met garnalen en ei
bewaar

Pittige nasi goreng met garnalen en ei

Nasi met alles erop en eraan: omeletreepjes, garnalen, vlees en natuurlijk sambal.

25 min. bereiden
licht pittig
152waarderingen

Ingrediënten

8 personen

500 g

witte rijst

2

uien

3 tenen

knoflook

5 el

zonnebloemolie

600 g

nasi-bamivlees

50 ml

ketjap manis

300 g

gesneden spitskool

2 zakjes

mix voor nasi goreng

200 ml

water

4

middelgrote eieren

1 el

sambal badjak

3 el

verse selderij

250 g

roze garnalen

Nasi met alles erop en eraan: omeletreepjes, garnalen, vlees en natuurlijk sambal.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat uitlekken in een vergiet.

2

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit iets minder dan de helft van de olie in een wok en fruit de ui 3 min., voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. Voeg het vlees toe en bak het bruin aan. Doe de ketjap erbij en warm 1 min. mee. Schep de spitskool erdoor. Voeg de mix voor nasi met 200 ml water toe en warm 5 min. door. Schep regelmatig om. Klop ondertussen de eieren los met een scheutje water, peper en zout.

3

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak van het eimengsel 2 omeletten. Bak iedere omelet 4 min., keer halverwege om. Rol de omeletten op en snijd in reepjes. Schep de rijst door de groentemix en breng de nasi op smaak met sambal en zout. Snijd de selderij fijn. Bak de rijst al omscheppend in 5 min. warm en krokant. Neem de wok van het vuur en schep de selderij, garnalen en omelet erdoor.

combinatietipLekker met zoetzure komkommersalade, kroepoek en gefruite uitjes.

variatietipVervang voor een vegetarische nasi het vlees door pittig gekruide tofuroerbakreepjes of vegetarische Quornstukjes.

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.