Nasi met garnalen
Nasi met vis en vlees: heel eenvoudig en echt Aziatisch!
Ingrediënten
4 personen
400 g
witte snelkookrijst
2 el
traditionele olijfolie
300 g
nasi-bamivlees
500 g
nasi-bamigroente
125 g
verse roze garnalen
2½ el
ketjap manis
1½ tl
sambal manis
Dit heb je nodig
wok
Aan de slag
Bereid de snelkookrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een wok en bak het vlees goudbruin aan. Voeg de groente toe en bak het geheel al omscheppend in 3-4 min. knapperig gaar. Schep de rijst erdoor en verwarm op hoog vuur. Schep de nasi voortdurend om met een spatel. Breng op smaak met de ketjap en sambal.
Draai het vuur uit en schep de garnalen door de nasi.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Nasi met garnalen
Nasi met vis en vlees: heel eenvoudig en echt Aziatisch!

hoofdgerecht
null personen
585 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de snelkookrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een wok en bak het vlees goudbruin aan. Voeg de groente toe en bak het geheel al omscheppend in 3-4 min. knapperig gaar. Schep de rijst erdoor en verwarm op hoog vuur. Schep de nasi voortdurend om met een spatel. Breng op smaak met de ketjap en sambal.
Draai het vuur uit en schep de garnalen door de nasi.
bereidingstip:Lekker met atjar tjampoer en cassavechips.
variatietip:Neem voor een vegetarische nasi blokjes tofu en vervang de garnalen door omeletreepjes of partjes gekookt ei. Bestrooi de nasi met gebakken uitjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)400 g witte snelkookrijst
2 el traditionele olijfolie
300 g nasi-bamivlees
500 g nasi-bamigroente
125 g verse roze garnalen
2½ el ketjap manis
1½ tl sambal manis
Dit heb je nodig
wok