bewaar
Nasi met garnalen
Nasi met garnalen
bewaar

Nasi met garnalen

Nasi met vis en vlees: heel eenvoudig en echt Aziatisch!

25 min. bereiden
zeer pittig
135waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

witte snelkookrijst

2 el

traditionele olijfolie

300 g

nasi-bamivlees

500 g

nasi-bamigroente

125 g

verse roze garnaal

2½ el

ketjap manis

1½ tl

sambal manis

Dit heb je nodig

  • wok

Nasi met vis en vlees: heel eenvoudig en echt Aziatisch!

Aan de slag

1

Bereid de snelkookrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit de olie in een wok en bak het vlees goudbruin aan. Voeg de groente toe en bak het geheel al omscheppend in 3-4 min. knapperig gaar. Schep de rijst erdoor en verwarm op hoog vuur. Schep de nasi voortdurend om met een spatel. Breng op smaak met de ketjap en sambal.

3

Draai het vuur uit en schep de garnalen door de nasi.

bereidingstipLekker met atjar tjampoer en cassavechips.

variatietipNeem voor een vegetarische nasi blokjes tofu en vervang de garnalen door omeletreepjes of partjes gekookt ei. Bestrooi de nasi met gebakken uitjes.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.