Nasi met garnalen
Nasi met vis en vlees: heel eenvoudig en echt Aziatisch!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g witte snelkookrijst
- 2 el traditionele olijfolie
- 300 g nasi-bamivlees
- 500 g nasi-bamigroente
- 125 g verse roze garnalen (bakje)
- 2½ el ketjap manis
- 1½ tl sambal manis
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
- Bereid de snelkookrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olie in een wok en bak het vlees goudbruin aan. Voeg de groente toe en bak het geheel al omscheppend in 3-4 min. knapperig gaar. Schep de rijst erdoor en verwarm op hoog vuur. Schep de nasi voortdurend om met een spatel. Breng op smaak met de ketjap en sambal.
- Draai het vuur uit en schep de garnalen door de nasi.
bereidingstip:
Lekker met atjar tjampoer en cassavechips.
variatietip:
Neem voor een vegetarische nasi blokjes tofu en vervang de garnalen door omeletreepjes of partjes gekookt ei. Bestrooi de nasi met gebakken uitjes.

Roerbakken / wokken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 585 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 87 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 735 mg
- vezels 4 g
Pittigheid
Ook te zien in
Nasi met garnalen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Nasi met garnalen
- 400 g witte snelkookrijst
Bereid de snelkookrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2 el traditionele olijfolie
- 300 g nasi-bamivlees
- 500 g nasi-bamigroente
- 125 g verse roze garnalen
- 2½ el ketjap manis
- 1½ tl sambal manis
Giet de rijst af, schep erdoor en verwarm op hoog vuur. Schep de nasi voortdurend om met een spatel. Breng op smaak met de ketjap en sambal.
bereidingstip:
Lekker met atjar tjampoer en cassavechips.
variatietip:
Neem voor een vegetarische nasi blokjes tofu en vervang de garnalen door omeletreepjes of partjes gekookt ei. Bestrooi de nasi met gebakken uitjes.