bewaar
Vegetarische nasi goreng met komkommerzoetzuur
Vegetarische nasi goreng met komkommerzoetzuur
bewaar

Vegetarische nasi goreng met komkommerzoetzuur

In plaats van vlees gebruik je tofu in dit gerecht. Net zo lekker!

25 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

1

komkommer

1 el

azijn

1 el

kristalsuiker

2 el

traditionele olijfolie

400 g

Thaise roerbakmix

360 g

pittig gekruide tofu roerbakreepjes

100 g

boemboe nasi goreng

3 el

water

In plaats van vlees gebruik je tofu in dit gerecht. Net zo lekker!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst in een lage schaal en laat afkoelen. Snijd de komkommer in dikke reepjes. Meng de komkommer met de azijn, suiker en zout naar smaak.

2

Verhit de olie in een wok en roerbak de groenten 4 min. Voeg de tofu toe en roerbak 1 min. Voeg de boemboe en het water toe en roer goed. Schep de rijst erbij en roerbak de nasi nog 4 min. op hoog vuur. Serveer de nasi goreng met het komkommerzoetzuur.

tip

combinatietipServeer er cassave kroepoek (zak 60 g) bij.