bewaar
Nasi speciaal
Nasi speciaal
bewaar

Nasi speciaal

Lekker vers en home-made maar toch in 15 minuten te maken. Daar worden wij blij van!

15 min. bereiden
190waarderingen

Ingrediënten

4 personen

12 stukjes

saté ajam

450 g

bamigroentepakket

4 el

zonnebloemolie

100 g

boemboe nasi goreng

100 ml

kraanwater

600 g

witte rijst 1 minuut

4

middelgrote eieren

335 g

atjar tjampoer

60 g

kroepoek

Lekker vers en home-made maar toch in 15 minuten te maken. Daar worden wij blij van!

Aan de slag

1

Verwarm de saté volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de rode peper uit het groentepakket in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd in ringen.

2

Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de peper met de rest van het groentepakket 5 min. Voeg de boemboe, het water en de rijst toe. Verwarm al omscheppend 3 min.

3

Verhit de rest van de olie in een koekenpan, klop de eieren los en bak hier een omelet van. Breng op smaak met peper en zout en snijd in repen. Verdeel de nasi over de borden. Leg de saté, de omeletrepen, de atjar en de kroepoek erbij.

tip

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.