bewaar
Indische kipsmoor met tuinerwten
Indische kipsmoor met tuinerwten
bewaar

Indische kipsmoor met tuinerwten

25 min. bereiden
139waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

2 el

zonnebloemolie

500 g

kipfilet

1

ui

1 bakje

boemboe ajam smoor

1 potje

atjar tjampoer

1 pak

tuinerwten

1 zak

Indonesische kroepoek

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de kip in 2 min. rondom bruin. Voeg de ui toe en bak nog 1 min mee. Voeg de boemboe, de atjar tjampoer met het vocht en 50 ml water toe. Breng aan de kook.

3

Laat de kipsmoor in ca. 15 min. op laag vuur zonder deksel op de pan gaar worden. Voeg de laatste 2 min. de tuinerwten toe.

4

Verdeel de rijst over 4 kommen of diepe borden en serveer met het kipmengsel en de kroepoek.

algemeenRoer voor een extra Indisch accent tegelijk met de tuinerwten 1 el pindakaas door de kipsmoor.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Indische kipsmoor met tuinerwten

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig