Ingrediënten
4 personen
300 g
witte rijst
2 el
zonnebloemolie
500 g
kipfilet
1
ui
1 bakje
boemboe ajam smoor
1 potje
atjar tjampoer
1 pak
tuinerwten
1 zak
Indonesische kroepoek
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de kip in 2 min. rondom bruin. Voeg de ui toe en bak nog 1 min mee. Voeg de boemboe, de atjar tjampoer met het vocht en 50 ml water toe. Breng aan de kook.
Laat de kipsmoor in ca. 15 min. op laag vuur zonder deksel op de pan gaar worden. Voeg de laatste 2 min. de tuinerwten toe.
Verdeel de rijst over 4 kommen of diepe borden en serveer met het kipmengsel en de kroepoek.
Indische kipsmoor met tuinerwten

hoofdgerecht
null personen
760 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de kip in 2 min. rondom bruin. Voeg de ui toe en bak nog 1 min mee. Voeg de boemboe, de atjar tjampoer met het vocht en 50 ml water toe. Breng aan de kook.
Laat de kipsmoor in ca. 15 min. op laag vuur zonder deksel op de pan gaar worden. Voeg de laatste 2 min. de tuinerwten toe.
Verdeel de rijst over 4 kommen of diepe borden en serveer met het kipmengsel en de kroepoek.
algemeen:Roer voor een extra Indisch accent tegelijk met de tuinerwten 1 el pindakaas door de kipsmoor.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)300 g witte rijst
2 el zonnebloemolie
500 g kipfilet
1 ui
1 bakje boemboe ajam smoor
1 potje atjar tjampoer
1 pak tuinerwten
1 zak Indonesische kroepoek