bewaar
Indische kipsmoor met tuinerwten
Indische kipsmoor met tuinerwten
bewaar

Indische kipsmoor met tuinerwten

25 min. bereiden
134waarderingen

Ingrediënten

300 g

witte rijst

2 el

zonnebloemolie

500 g

kipfilet

1

ui

1 bakje

boemboe ajam smoor

1 potje

atjar tjampoer

1 pak

tuinerwten

1 zak

Indonesische kroepoek

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de kip in 2 min. rondom bruin. Voeg de ui toe en bak nog 1 min mee. Voeg de boemboe, de atjar tjampoer met het vocht en 50 ml water toe. Breng aan de kook.

3

Laat de kipsmoor in ca. 15 min. op laag vuur zonder deksel op de pan gaar worden. Voeg de laatste 2 min. de tuinerwten toe.

4

Verdeel de rijst over 4 kommen of diepe borden en serveer met het kipmengsel en de kroepoek.

tip

algemeenRoer voor een extra Indisch accent tegelijk met de tuinerwten 1 el pindakaas door de kipsmoor.