bewaar
Kruidige Indische kip
Kruidige Indische kip
bewaar

Kruidige Indische kip

25 min. bereiden
150waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

2 el

zonnebloemolie

500 g

kipfilet

200 ml

kraanwater

125 g

boemboe ajam smoor

300 g

gesneden witte kool

1

komkommer

3 el

witte wijnazijn

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de kipreepjes 2 minuten. Schep de boemboe erdoor en voeg het waterwater toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kip zonder deksel in 15 min. zachtjes gaar. Voeg de laatste 5 min. de witte kool toe. Roer regelmatig en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken.

2

Schaaf intussen de komkommer in dunne plakjes. Schep de komkommer met de azijn, peper en zout naar smaak om. Verdeel de rijst met de Indische kip over 4 diepe borden en serveer er de komkommersalade bij.

tip

algemeenVoor een meer kindvriendelijke variant vervangt u de boemboe en 200 ml water door 3 el ketjap manis. Een boemboe is een geurige kruidenpasta van kruiden en specerijen. Boemboes zijn er in diverse smaken. U zet er in een handomdraai een authentiek oosters gerecht mee op tafel.