bewaar
Indische kip met rijst en boontjes
Indische kip met rijst en boontjes
bewaar

Indische kip met rijst en boontjes

Met de boemboe alle kruiden in 1 klap goed gemixt.

25 min. bereiden
205waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

2 el

zonnebloemolie

95 g

boemboe ajam smoor

4

kipfilet

400 g

tomatenblokjes

300 g

diepvries sperziebonen

2 el

gembersiroop

4 el

gebakken uitjes

Met de boemboe alle kruiden in 1 klap goed gemixt.

Aan de slag

1

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit de boemboe. Snijd de kipfilet in blokjes. Voeg de kipfilets toe en bak ze rondom even aan. Voeg de tomatenblokjes met het vocht toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kip met de deksel schuin op de pan in 15 min. zachtjes verder gaar. Breng op smaak met peper en zout.

2

Roer de bevroren sperziebonen door de kipschotel en kook ze nog 5 min. mee. Schep de bonenschotel in een warme schaal om met de gembersiroop en breng op smaak met peper en zout. Serveer de Indische kip met de geurige pandanrijst en bestrooi met de gebakken uitjes.