Kruidige kalkoen met rijst

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g snelkookrijst
- 2 schaaltjes kalkoenfilet (a ca. 250 g)
- 1 Chinese kool
- 1 rode paprika
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 cup boemboe ajam smoor (100 g)
- 2 eetlepels ketjap (zout)
- 75 g ongezouten cashewnoten (bakje a 170 g)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Kalkoenfilet in reepjes snijden. Kool schoonmaken en in repen snijden. Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. In wok of braadpan 2 eetlepels olie verhitten. Kalkoen ca. 5 minuten roerbakken en uit pan scheppen. Rest van olie in wok verhitten en paprika en kool ca. 3 minuten roerbakken. Kalkoen, boemboe en 100 ml water toevoegen. Geheel ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Op smaak brengen met ketjap, zout en peper. Kalkoenschotel garneren met cashewnoten, serveren met rijst.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 700 kcal
- eiwit 43 g
- koolhydraten 76 g
- vet 24 g