Ingrediënten
4 personen
2
uien
4 eetlepels
zonnebloemolie
½
knolselderij
200 ml
kookroom
750 ml
kippenbouillon
200 g
paddestoelenmelange
½ zakje
verse selderij
Dit heb je nodig
staafmixer
Aan de slag
In soeppan ui in helft van olie goudbruin fruiten. Knolselderij erdoor roeren en 5 min. meebakken. Kookroom en bouillon toevoegen en 15 min. zachtjes doorkoken. Intussen in koekenpan rest van olie verhitten en paddestoelenmelange op hoog vuur 5 min. bakken, op smaak brengen met zout en peper. Met staafmixer soep pureren en op smaak brengen met zout en peper. Soep over vier kommen verdelen en paddestoelen erin leggen. Selderij erover strooien.
Knolselderijsoep met paddestoelen

voorgerecht
null personen
190 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
In soeppan ui in helft van olie goudbruin fruiten. Knolselderij erdoor roeren en 5 min. meebakken. Kookroom en bouillon toevoegen en 15 min. zachtjes doorkoken. Intussen in koekenpan rest van olie verhitten en paddestoelenmelange op hoog vuur 5 min. bakken, op smaak brengen met zout en peper. Met staafmixer soep pureren en op smaak brengen met zout en peper. Soep over vier kommen verdelen en paddestoelen erin leggen. Selderij erover strooien.
algemeen:Knolselderij heeft een echt winterse smaak. Bovendien is het een groente die het gepureerd uitstekend doet. Niet alleen in de soep, maar ook in combinatie met aardappel als puree. Dat maakt de puree lichter verteerbaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 uien
4 eetlepels zonnebloemolie
½ knolselderij
200 ml kookroom
750 ml kippenbouillon
200 g paddestoelenmelange
½ zakje verse selderij
Dit heb je nodig
staafmixer