bewaar
Knolselderijsoep met paddestoelen
Knolselderijsoep met paddestoelen
bewaar

Knolselderijsoep met paddestoelen

30 min. bereiden
66waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

4 eetlepels

zonnebloemolie

½

knolselderij

200 ml

kookroom

750 ml

kippenbouillon

200 g

paddestoelenmelange

½ zakje

verse selderij

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

In soeppan ui in helft van olie goudbruin fruiten. Knolselderij erdoor roeren en 5 min. meebakken. Kookroom en bouillon toevoegen en 15 min. zachtjes doorkoken. Intussen in koekenpan rest van olie verhitten en paddestoelenmelange op hoog vuur 5 min. bakken, op smaak brengen met zout en peper. Met staafmixer soep pureren en op smaak brengen met zout en peper. Soep over vier kommen verdelen en paddestoelen erin leggen. Selderij erover strooien.

tip

algemeenKnolselderij heeft een echt winterse smaak. Bovendien is het een groente die het gepureerd uitstekend doet. Niet alleen in de soep, maar ook in combinatie met aardappel als puree. Dat maakt de puree lichter verteerbaar.