Knolselderijsoep met paddestoelen

Advertentie
Ingrediënten
- 2 uien (gesnipperd)
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- ½ knolselderij (in blokjes)
- 200 ml kookroom (light)
- 750 ml kippenbouillon (van tablet)
- 200 g paddestoelenmelange (in reepjes)
- ½ zakje verse selderij ((a 50 g), fijngeknipt)
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In soeppan ui in helft van olie goudbruin fruiten. Knolselderij erdoor roeren en 5 min. meebakken. Kookroom en bouillon toevoegen en 15 min. zachtjes doorkoken. Intussen in koekenpan rest van olie verhitten en paddestoelenmelange op hoog vuur 5 min. bakken, op smaak brengen met zout en peper. Met staafmixer soep pureren en op smaak brengen met zout en peper. Soep over vier kommen verdelen en paddestoelen erin leggen. Selderij erover strooien.
Tip:
Knolselderij heeft een echt winterse smaak. Bovendien is het een groente die het gepureerd uitstekend doet. Niet alleen in de soep, maar ook in combinatie met aardappel als puree. Dat maakt de puree lichter verteerbaar.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 190 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 10 g
- vet 14 g