bewaar
Erwtensoep met gerookte kip
Erwtensoep met gerookte kip
bewaar

Erwtensoep met gerookte kip

30 min. bereiden
1 uur wachten
173waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ pak

spliterwten

1200 ml

kippenbouillon

½

knolselderij

1

winterpeen

1

ui

1

prei

1 schaal

gerookte kipfilet

2 el

selderij

Aan de slag

1

Spoel de spliterwten in een vergiet onder koud stromend water. Breng ze in een soeppan aan de kook met de bouillon. Kook met de deksel op de pan in ca. 1 uur zachtjes gaar. Snijd ondertussen de knolselderij in blokjes en de peen in plakjes.

2

Voeg samen met de ui en prei toe aan de soep en laat nog 30 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.

3

Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel wat water toe. Schenk de soep in 4 diepe borden en verdeel de kip erover. Bestrooi met de selderij. Lekker met roggebrood en katenspek.