bewaar
Paprika-tomatensoep met peterselie-gehaktballetjes
Paprika-tomatensoep met peterselie-gehaktballetjes
bewaar

Paprika-tomatensoep met peterselie-gehaktballetjes

Dagje lekker slank en toch het gevoel hebben dat je echt iets gegeten hebt. Met deze rijkgevulde soep heb je het allebei.

30 min. bereiden
510waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

20 g

verse platte peterselie

1

courgette

4

braadworsten

1 el

traditionele olijfolie

295 g

gegrilde rode paprika

800 g

tomatenblokjes

1

kippenbouillontablet

500 ml

kraanwater

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Dagje lekker slank en toch het gevoel hebben dat je echt iets gegeten hebt. Met deze rijkgevulde soep heb je het allebei.

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Snijd de courgette in blokjes (brunoise). Haal het vel van de braadworsten. Doe het worstvlees in een kom en kneed met de helft van de peterselie. Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een knikker.

2

Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui. Bak de courgette 2 min. mee. Laat ondertussen de paprika uitlekken in een zeef.

3

Voeg de tomatenblokjes, paprika en het bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur doorkoken. Neem van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer. Zet de pan weer op het vuur. Voeg het water toe, doe de gehaktballetjes erbij en laat 10 min. op laag vuur koken.

4

Breng op smaak met peper en eventueel zout en garneer met de rest van de peterselie.

tip

Paprika-tomatensoep

Instructievideo - 03:09 min.