bewaar
Paddenstoelensoep met witte wijn & crème fraîche
Paddenstoelensoep met witte wijn & crème fraîche
bewaar

Paddenstoelensoep met witte wijn & crème fraîche

Snel gemaakt en zó lekker. Ontdek ook de smaak van de witte wijn.

25 min. bereiden
295waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

paddenstoelenmelange

1

ui

2 tenen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

2 tl

verse tijm

250 ml

witte wijn

500 ml

kippenbouillon van tablet

200 ml

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Snel gemaakt en zó lekker. Ontdek ook de smaak van de witte wijn.

Aan de slag

1

Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier of een speciaal zacht borsteltje. Snijd de paddenstoelen in stukjes. Snipper de ui en knoflook.

2

Bak de paddenstoelenmelange, ui en knoflook in een soeppan 5 min. zachtjes in de olijfolie. Doe de tijm, wijn en bouillon bij de groenten, breng opnieuw aan de kook en draai het vuur dan laag. Laat de soep 5-7 min. zachtjes doorkoken tot de paddenstoelen zacht zijn.

3

Pureer de soep met de staafmixer. Doe de soep terug in de pan, meng met de crème fraîche en verwarm nog even goed. Breng op smaak met peper en zout en schep de soep in diepe borden of soepkommen.

dieettipGebruik voor een vegetarische variant kruidenbouillon in plaats van kippenbouillon.

variatietipHoud een handje gebakken paddenstoelen en wat blaadjes tijm apart om over de soep te strooien. Roer nog een beetje crème fraîche door de soep op het bord zodat er mooie witte streepjes ontstaan.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.