Romige paddenstoelensoep
De bleekselderij en peterselie zorgen voor een extra smaakaccent.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 2 stengels bleekselderij
- 600 g gemengde paddenstoelen
- 3 tenen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 4 takjes verse platte peterselie
- 4 takjes verse tijm
- 1½ liter groentebouillon van tablet
- 75 ml verse slagroom
- 4 sneetjes verse ciabatta's
- 2 el olijfolie extra vierge
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in dunne plakjes. Verwarm een grote (soep)pan op middelhoog vuur en snijd de knoflook in dunne plakjes. Giet er een scheut olijfolie in en voeg de ui, bleekselderij, knoflook, paddenstoelen, peterseliesteeltjes en de blaadjes tijm toe. Doe de deksel op de pan en laat de groenten in 10 min. onder af en toe roeren zacht worden.
- Schep per persoon een el van het paddenstoelenmengsel uit de pan en zet opzij. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur omlaag, doe de deksel op de pan en laat 15 min. zacht koken, of totdat alles heerlijk ruikt. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Proef de soep en breng op smaak met peper en zout. Giet de slagroom erbij, breng net aan de kook en draai het vuur uit.
- Snijd ondertussen de ciabatta in plakjes en rooster de ciabattasneetjes in een gloeiendhete grillpan tot ze bruine strepen hebben. Verdeel het achtergehouden paddenstoelenmengsel over de sneetjes en besprenkel met wat extra vierge olijfolie. Snijd de peterselieblaadjes fijn. Verdeel de soep over kommen. Strooi de peterselie erover en serveer met een paddenstoelencrostini.
variatietip:
Je kunt alle soorten paddenstoelen gebruiken voor dit recept.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 215 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 17 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 1.570 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Romige paddenstoelensoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Romige paddenstoelensoep
- 1 ui
- 2 stengels bleekselderij
- 600 g gemengde paddenstoelen
- 3 tenen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 4 takjes verse platte peterselie
- 4 takjes verse tijm
Giet er een scheut olijfolie in en voeg de ui, bleekselderij, knoflook, paddenstoelen, peterseliesteeltjes en de blaadjes tijm toe.
Doe de deksel op de pan en laat de groenten in 10 min. onder af en toe roeren zacht worden.
- 1½ liter groentebouillon van tablet
Schep per persoon een el van het paddenstoelenmengsel uit de pan en zet opzij. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook.
Draai het vuur omlaag, doe de deksel op de pan en laat 15 min. zacht koken, of totdat alles heerlijk ruikt.
Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Proef de soep en breng op smaak met peper en zout.
- 75 ml verse slagroom
Giet de slagroom erbij, breng net aan de kook en draai het vuur uit.
- 4 sneetjes verse ciabatta's
Snijd ondertussen de ciabatta in plakjes en rooster de ciabattasneetjes in een gloeiendhete grillpan tot ze bruine strepen hebben.
- 2 el olijfolie extra vierge
Verdeel het achtergehouden paddenstoelenmengsel over de sneetjes en besprenkel met wat extra vierge olijfolie.
Snijd de peterselieblaadjes fijn. Verdeel de soep over kommen. Strooi de peterselie erover en serveer met een paddenstoelencrostini.
variatietip:
Je kunt alle soorten paddenstoelen gebruiken voor dit recept.