bewaar
Romige paddenstoelensoep
Romige paddenstoelensoep
bewaar

Romige paddenstoelensoep

De bleekselderij en peterselie zorgen voor een extra smaakaccent.

40 min. bereiden
234waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 stengels

bleekselderij

600 g

gemengde paddenstoelen

3 tenen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

4 takjes

verse platte peterselie

4 takjes

verse tijm

1.5 l

groentebouillon van tablet

75 ml

verse slagroom

4 sneetjes

verse ciabatta's

2 el

olijfolie extra vierge

Dit heb je nodig

  • staafmixer

De bleekselderij en peterselie zorgen voor een extra smaakaccent.

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in dunne plakjes. Verwarm een grote (soep)pan op middelhoog vuur en snijd de knoflook in dunne plakjes. Giet er een scheut olijfolie in en voeg de ui, bleekselderij, knoflook, paddenstoelen, peterseliesteeltjes en de blaadjes tijm toe. Doe de deksel op de pan en laat de groenten in 10 min. onder af en toe roeren zacht worden.

2

Schep per persoon een el van het paddenstoelenmengsel uit de pan en zet opzij. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur omlaag, doe de deksel op de pan en laat 15 min. zacht koken, of totdat alles heerlijk ruikt. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Proef de soep en breng op smaak met peper en zout. Giet de slagroom erbij, breng net aan de kook en draai het vuur uit.

3

Snijd ondertussen de ciabatta in plakjes en rooster de ciabattasneetjes in een gloeiendhete grillpan tot ze bruine strepen hebben. Verdeel het achtergehouden paddenstoelenmengsel over de sneetjes en besprenkel met wat extra vierge olijfolie. Snijd de peterselieblaadjes fijn. Verdeel de soep over kommen. Strooi de peterselie erover en serveer met een paddenstoelencrostini.

variatietipJe kunt alle soorten paddenstoelen gebruiken voor dit recept.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Romige paddenstoelensoep

De bleekselderij en peterselie zorgen voor een extra smaakaccent.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig