bewaar
Italiaanse tomatensoep met croutons en spekjes
Italiaanse tomatensoep met croutons en spekjes
bewaar

Italiaanse tomatensoep met croutons en spekjes

Maaltijdsoep met veel verse groenten. Je roostert de tomaten eerst in de oven, waardoor ze heerlijk zoet worden.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
763waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

romatomaat

250 g

gerookte spekblokjes

3 stengels

bleekselderij

2

rode paprika's

1

ui

1 teen

knoflook

1 liter

groentebouillon van tablet

2

verse ciabatta's

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer

Maaltijdsoep met veel verse groenten. Je roostert de tomaten eerst in de oven, waardoor ze heerlijk zoet worden.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de tomaten in parten. Leg de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ca. 20 min. in de oven.

2

Bak ondertussen de spekblokjes in een soeppan zonder olie of boter 4 min. Neem uit de pan. Snijd de bleekselderij in boogjes en de paprika in reepjes. Snijd de ui in ringen en snijd de knoflook fijn. Bak in het spekvet de bleekselderij, paprika, ui en knoflook op laag vuur in 10 min. zacht en gaar. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

3

Neem de tomaten uit de oven en bak de ciabatta’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de tomaten toe en pureer de soep met de staafmixer. Voeg de spekblokjes toe. Verdeel de soep over de kommen en serveer met het brood.

tip

bewaartipJe kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm vlak voor serveren op laag vuur op. Roer af en toe.