bewaar
Clara's tomatensoep
Clara's tomatensoep
bewaar

Clara's tomatensoep

Met zelfgedraaide balletjes om vrolijk van te worden.

40 min. bereiden
647waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1½ kg

romatomaat

1

ui

2 el

traditionele olijfolie

4 tenen

knoflook

140 g

tomatenpuree

3 el

tarwebloem

1½ liter

groentebouillon van tablet

300 g

half-om-halfgehakt

1½ tl

gedroogde nootmuskaat

1 el

kristalsuiker

5 takjes

verse platte peterselie

15 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Met zelfgedraaide balletjes om vrolijk van te worden.

Aan de slag

1

Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Leg 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit, laat afkoelen en pel het vel eraf. Snijd ze in stukjes.

2

Snipper de ui. Doe de olie in een soeppan en fruit de ui en pers de knoflook erboven. Voeg de tomatenpuree toe. Zeef de bloem en roer erdoor tot deze is opgenomen. Verdun beetje bij beetje met ⅔ van de bouillon en roer tot een gladde saus. Voeg de tomaten en de rest van de bouillon toe. Laat 15 min. koken.

3

Kneed ondertussen het gehakt met de nootmuskaat en breng op smaak met peper en zout. Maak met vochtige handen balletjes van 1 cm doorsnede. Pureer de soep met de staafmixer en voeg de balletjes en de suiker toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur nog 10-15 min. koken.

4

Snijd de peterselie en de basilicum fijn en verdeel over de soep.

Tomaat ontvellen

Instructievideo - 00:50 min.