Paprika-tomatensoep
Deze zoete tomatensoep vindt iederéén lekker. Extra pluspunt: binnen een half uurtje is hij klaar.
Ingrediënten
4 personen
1
ui
1
rode paprika
3 el
traditionele olijfolie
1 el
paprikapoeder
400 g
tomatenblokjes
1
groentebouillontablet
600 ml
kraanwater
3 tl
gedroogde rozemarijn
4 el
crème fraîche
Dit heb je nodig
staafmixer
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de paprika in stukjes.
Verhit de olie in een soeppan en bak de paprika, het paprikapoeder en de ui 5 min. Voeg de tomatenblokjes, het groentebouillontablet en water toe en breng aan de kook. Voeg de rozemarijn toe en laat 20 min. op laag vuur koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel over de kommen en voeg aan elke kom wat crème fraîche toe.
Paprika-tomatensoep
Deze zoete tomatensoep vindt iederéén lekker. Extra pluspunt: binnen een half uurtje is hij klaar.

voorgerecht
null personen
175 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de paprika in stukjes.
Verhit de olie in een soeppan en bak de paprika, het paprikapoeder en de ui 5 min. Voeg de tomatenblokjes, het groentebouillontablet en water toe en breng aan de kook. Voeg de rozemarijn toe en laat 20 min. op laag vuur koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel over de kommen en voeg aan elke kom wat crème fraîche toe.
bewaartip:Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Koel de soep af door de pan in een bak koud water te zetten en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op de dag zelf de soep op laag vuur, roer af en toe. Voeg voor het serveren de crème fraîche toe.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 ui
1 rode paprika
3 el traditionele olijfolie
1 el paprikapoeder
400 g tomatenblokjes
1 groentebouillontablet
600 ml kraanwater
3 tl gedroogde rozemarijn
4 el crème fraîche
Dit heb je nodig
staafmixer