bewaar
Paprika-tomatensoep
Paprika-tomatensoep
bewaar

Paprika-tomatensoep

Deze zoete tomatensoep vindt iederéén lekker. Extra pluspunt: binnen een half uurtje is hij klaar.

30 min. bereiden
746waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

1

rode paprika

3 el

traditionele olijfolie

1 el

paprikapoeder

400 g

tomatenblokjes

1

groentebouillontablet

600 ml

kraanwater

3 tl

gedroogde rozemarijn

4 el

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Deze zoete tomatensoep vindt iederéén lekker. Extra pluspunt: binnen een half uurtje is hij klaar.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Snijd de paprika in stukjes.

2

Verhit de olie in een soeppan en bak de paprika, het paprikapoeder en de ui 5 min. Voeg de tomatenblokjes, het groentebouillontablet en water toe en breng aan de kook. Voeg de rozemarijn toe en laat 20 min. op laag vuur koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

3

Verdeel over de kommen en voeg aan elke kom wat crème fraîche toe.

tip

bewaartipJe kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Koel de soep af door de pan in een bak koud water te zetten en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op de dag zelf de soep op laag vuur, roer af en toe. Voeg voor het serveren de crème fraîche toe.