Basisrecept verse tomatensoep

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g romatomaten
- 2 sjalotten
- 1 teen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 tl kristalsuiker
- 20 g verse oregano
- 1 groentebouillontablet
- 500 ml kraanwater
- 250 ml rode wijn
Advertentie
Bereiden
- Ontvel de tomaten en snijd in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de sjalotten en knoflook in 3 min. zachtjes. Voeg de tomatenstukjes en de suiker toe en bak nog 4 min. Voeg wat gemalen peper toe. Pluk de blaadjes oregano van de takjes en meng de helft door de tomatensaus.
- Maak met het tablet 500 ml bouillon (per 4 personen) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de wijn en warme bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 30 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel de soep over diepe borden. Strooi de rest van de oregano over de soep.
variatietip:
Basisrecept tomatensaus: Laat de bouillon in het bovenstaand recept achterwege en gebruik maar 100 ml rode wijn. Laat de tomaten 10-15 min. sudderen, tot een dikke saus ontstaat. Schep de saus over dunne plakken gesneden entrecote of biefstuk.
combinatietip:
Lekker met boerenbrood en grofgeraspte pittige kaas (bijv. grana padano).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 80 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 6 g
-
vet 5 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Basisrecept verse tomatensoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Basisrecept verse tomatensoep
- 500 g romatomaten
- 2 sjalotten
- 1 teen knoflook
Ontvel de tomaten en snijd in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de sjalotten en knoflook in 3 min. zachtjes.
- 1 tl kristalsuiker
Voeg de tomatenstukjes en de suiker toe en bak nog 4 min. Voeg wat gemalen peper toe.
- 20 g verse oregano
Pluk de blaadjes oregano van de takjes en meng de helft door de tomatensaus.
- 1 groentebouillontablet
- 500 ml kraanwater
- 250 ml rode wijn
Maak met het tablet de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de wijn en warme bouillon toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep 30 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel de soep over diepe borden.
Strooi de rest van de oregano over de soep.
variatietip:
Basisrecept tomatensaus: Laat de bouillon in het bovenstaand recept achterwege en gebruik maar 100 ml rode wijn. Laat de tomaten 10-15 min. sudderen, tot een dikke saus ontstaat. Schep de saus over dunne plakken gesneden entrecote of biefstuk.
combinatietip:
Lekker met boerenbrood en grofgeraspte pittige kaas (bijv. grana padano).