bewaar
Koude tomatensoep met avocado
Koude tomatensoep met avocado
bewaar

Koude tomatensoep met avocado

25 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

500 g

rijpe romatomaten

2 eetlepels

olijfolie extra vierge

3

bosuitjes

½ zakje

verse basilicum

1

rode peper

750 ml

tomatensap

1

limoen

1

avocado

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

1

In keukenmachine of met behulp van staafmixer tomatenblokjes met olie, bosuitjes, basilicum en rode peper tot gladde massa pureren. Terwijl machine draait tomatensap toevoegen. Soep pittig op smaak brengen met limoensap, zout en peper. Afgedekt in koelkast ijskoud laten worden; eventueel 15 min. voor serveren in diepvries plaatsen.

2

Avocado halveren, pellen en in piepkleine blokjes snijden. Direct met limoensap besprenkelen om verkleuren tegen te gaan. Soep (eventueel met ijsblokje erin) over zes glaasjes verdelen. Garneren met avocado en serveren met lepeltje.