bewaar
Koude zuppa caprese met mozzarella
Koude zuppa caprese met mozzarella
bewaar

Koude zuppa caprese met mozzarella

25 min. bereiden
4 uur wachten
15waarderingen

Ingrediënten

750 g

romatomaten

4 el

olijfolie

2 el

balsamicoazijn

2 tl

suiker

4 sneetjes

oud witbrood

1 teentje

knoflook

1 zakje

verse basilicum

6 dl

groentebouillon

150 g

minibolletjes mozzarella (kaas)

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Grill voorverwarmen. Tomaten in lengte halveren en met snijvlak naar boven op bakblik leggen. Dressing roeren van olie, azijn en suiker en over tomaten sprenkelen. Bakblik 10 cm onder grill schuiven en tomaten 10 min. roosteren. In keukenmachine brood met knoflook en driekwart van basilicum grof pureren. Bouillon erdoor mengen en alles in grote schaal schenken. Vervolgens geroosterde tomaten met vocht in keukenmachine pureren en boven bouillon door zeef wrijven. Soep laten afkoelen en in koelkast afgedekt in minstens 4 uur door en door koud laten worden. Daarna mozzarellabolletjes droogdeppen met keukenpapier en in vieren snijden. Mozzarella over soepkommen verdelen en ijskoude tomatensoep erin scheppen. Garneren met rest van basilicum. Lekker met ciabatta of grissini (Italiaanse soepstengels).