Trot­to­le met to­maat­jes en moz­za­rel­la

(11) waardeer
italiaans voorgerecht 4 personen
3 11

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Bestrijk de tomaatjes aan de tros met olie en leg ze op de bakplaat. Strooi er wat zout over en druppel er wat balsamicoazijn over. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de tomaatjes 10 minuten. Halveer de mozzarellabolletjes.
  2. Kook de trottole volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht in een schaaltje. Giet de trottole af en doe de pasta terug in de pan. Roer de resterende olie door de pasta. Voeg als de pasta te droog is, een scheutje van het achtergehouden kookvocht toe.
  3. Verdeel de pasta over 4 warme diepe borden. Knip de tros met tomaatjes in 4 stukjes en verdeel de tomaatjes en minimozzarella over de borden. Leg een toef waterkers op de pasta en druppel er nog wat balsamicoazijn over.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: PastaMama

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.