bewaar
Pasta met courgette en mozzarella
Pasta met courgette en mozzarella
bewaar

Pasta met courgette en mozzarella

Dat de kaasschaaf heeft geholpen hoeft niemand te weten, dankzij de dunne courgetteplakjes ben jij vanavond een topkok!

30 min. bereiden
297waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

courgette

1

citroen

4 el

traditionele olijfolie

300 g

trottole

15 g

verse munt

80 g

parmaham

75 g

rucola

250 g

mozzarella

Dat de kaasschaaf heeft geholpen hoeft niemand te weten, dankzij de dunne courgetteplakjes ben jij vanavond een topkok!

Aan de slag

1

Schaaf de courgettes met een kaasschaaf in plakjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de courgette met de rasp, het sap en helft van de olie in een kom, schep om en laat 10 min. marineren. Kook ondertussen pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Houd een paar blaadjes munt achter voor garnering en snijd de rest in reepjes.

2

Verhit rest van olie in een koekenpan en bak de ham 3 min. Keer halverwege. Schep uit de pan en laat uitlekken op keuken­papier. Snijd de rucola grof en meng met de munt. Voeg de courgette met de marinade toe aan het achtergebleven bakvet en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3

Giet de pasta af en voeg samen met de rucola toe aan het courgettemengsel. Schep om en verdeel over borden. Snijd de mozzarella in stukjes. Verdeel de mozzarella en de ham over de borden, garneer met de achtergehouden munt en serveer.

tip

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.