bewaar
Aubergine-tomatenfarfalle
Aubergine-tomatenfarfalle
bewaar

Aubergine-tomatenfarfalle

20 min. bereiden
134waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

farfalle

1 duopak

gerookte spekblokjes

1

aubergine

2 el

olijfolie

2

uien

2 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

1 bakje

cherry tomaten

1 zakje

minibolletjes mozzarella

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Verhit een grote koekenpan en bak de spekblokjes ca. 5 min. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes (brunoise). Neem de spekblokjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de olie toe aan het spekvet en bak de uien 3 min. Voeg de aubergine en de Italiaanse kruiden toe en bak op hoog vuur 2 min. Zet het vuur laag en laat de aubergine met de deksel op de pan 5 min. garen.

3

Voeg de tomaten en de spekblokjes toe aan de aubergine en bak nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout.

4

Voeg de pasta en de mozzarella toe aan de aubergine en de tomaten en warm nog 1 min. door. Verdeel over 4 borden en serveer direct.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.