bewaar
Mozzarella met pittige tomatensaus
Mozzarella met pittige tomatensaus
bewaar

Mozzarella met pittige tomatensaus

15 min. bereiden
71waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

romatomaten

1

rode peper

1 zakje

verse basilicum

150 ml

milde olijfolie

2 eetlepels

witte balsamicoazijn

1

sjalot

¼ teentje

knoflook

2 bollen

(buffel)mozzarella

Aan de slag

Kruis de tomaten aan de onderkant in en dompel ze 10-15 seconden in kokend water. Pel de velletjes eraf, halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees eerst in smalle repen en dan in heel kleine blokjes. Ontdoe de peper van de zaadjes (onder de kraan kun je ze makkelijk wegspoelen). Hak de peper heel fijn. Leg telkens enkele blaadjes basilicum op elkaar, rol ze in de lengte op en snijd er met een scherp, glad mes flinterdunne reepjes van. Meng de olijfolie met de azijn, tomatenblokjes, peper, basilicum, sjalotsnippers en de knoflook. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Leg op elk bord wat plakken mozzarella en lepel de tomatensaus erover en ernaast. Lekker met sneetjes ciabatta.

tip

algemeenDe tomatensaus kan zowel warm als koud gegeten worden. De verwarmde saus smaakt iets pittiger, dan de koude variant.

Tomatensaus (pomarola) maken

Instructievideo - 01:39 min.