bewaar
Gekoelde tomatensoep met basilicum
Gekoelde tomatensoep met basilicum
bewaar

Gekoelde tomatensoep met basilicum

20 min. bereiden
2 uur wachten
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

romatomaten

3 takjes

basilicum

50 ml

droge sherry

100 ml

kruidenbouillon

tabasco

Dit heb je nodig

  • blender of staafmixer

Aan de slag

1

Snijd de tomaten in stukjes. Pluk 4 mooie blaadjes basilicum van de takjes en houd ze achter voor garnering. Pureer de stukjes tomaat met de rest van het basilicum in de blender of in een smalle, hoge kom met de staafmixer. Wrijf de puree boven een kom door een zeef.

2

Roer de sherry en zoveel bouillon erdoor dat de soep nog licht gebonden is. Breng op smaak met enkele druppels tabasco en laat de soep in de koelkast in ca. 2 uur door en door koud worden.

3

Schep de soep in vier kleine rechte glazen en garneer met een blaadje basilicum.

tip

algemeenNiet zoveel tijd om de soep goed te koelen? Gebruik wat minder vocht en voeg enkele ijsblokjes toe. Het koelen gaat dan veel sneller.