bewaar
Gekoelde avocadosoep
Gekoelde avocadosoep
bewaar

Gekoelde avocadosoep

20 min. bereiden
2 uur wachten
59waarderingen

Ingrediënten

10 takjes

verse koriander

2 el

olijfolie

1

sjalot

600 ml

kippenbouillon

2 rijpe

avocado's

4 el

zure room

tabasco

1 mespunt

gemalen komijn

1½ el

limoensap

Dit heb je nodig

  • keukenmachine of staafmixer

Aan de slag

Pluk de blaadjes van de koriander. Houd blaadjes en steeltjes apart. Verwarm de olie in een pan en fruit de sjalot 2 min. zachtjes. Voeg de bouillon en de steeltjes van de koriander toe, breng alles aan de kook en kook de bouillon 5 min zachtjes. Zeef de bouillon en laat deze in de koelkast goed koud worden. Halveer de avocado's, schep het vruchtvlees eruit en pureer het in de keukenmachine of met de staafmixer. Klop de avocadopuree en de zure room door de afgekoelde bouillon. Breng de soep heel pittig op smaak met zout, tabasco, gemalen komijn en limoensap. Laat de smaken in de koelkast minimaal 2 uur intrekken. Proef of de soep goed op smaak is. Verdeel de soep over 4 glazen en strooi de korianderblaadjes erover. Lekker met tortillachips gegratineerd met kaas.

tip

algemeenU proeft dezelfde smaken als in guacamole, maar nu in de vorm van een gekoelde soep.