Romige tomatensoep
In 20 minuten tomatensoep maken? Met dit recept lukt het. Schenk er kookroom overheen voor een romige toets.
Ingrediënten
4 personen
1
middelgrote ui
1 teen
knoflook
750 g
romatomaten
2 el
traditionele olijfolie
500 ml
water
100 ml
kookroom light
Dit heb je nodig
staafmixer
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in parten. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 4 min. op laag tot middelhoog vuur.
Voeg de tomaten toe en bak 10 min. Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en zet het vuur uit. Voeg ¾ kookroom toe en pureer de soep met de staafmixer glad. Verdeel over de borden en garneer met de rest van de kookroom.
Romige tomatensoep
In 20 minuten tomatensoep maken? Met dit recept lukt het. Schenk er kookroom overheen voor een romige toets.

voorgerecht
4 personen
145 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in parten. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 4 min. op laag tot middelhoog vuur.
Voeg de tomaten toe en bak 10 min. Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en zet het vuur uit. Voeg ¾ kookroom toe en pureer de soep met de staafmixer glad. Verdeel over de borden en garneer met de rest van de kookroom.
serveertip:Lekker als tussendoortje.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 middelgrote ui
1 teen knoflook
750 g romatomaten
2 el traditionele olijfolie
500 ml water
100 ml kookroom light
Dit heb je nodig
staafmixer