Ro­mi­ge to­ma­ten­soep

In 20 minuten tomatensoep maken? Met dit recept lukt het. Schenk er kookroom overheen voor een romige toets.

(614) waardeer
voorgerecht In 20 minuten tomatensoep maken? Met dit recept lukt het. Schenk er kookroom overheen voor een romige toets. 4 personen
3 614

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in parten. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 4 min. op laag tot middelhoog vuur.
  2. Voeg de tomaten toe en bak 10 min. Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en zet het vuur uit. Voeg ¾ kookroom toe en pureer de soep met de staafmixer glad. Verdeel over de borden en garneer met de rest van de kookroom.

serveertip:

Lekker als tussendoortje.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 10 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Romige tomatensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge to­ma­ten­soep

1
1
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 750 g romatomaten

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in parten.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 4 min. op laag tot middelhoog vuur.

3
3
  • 500 ml water

Voeg de tomaten toe en bak 10 min. Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en zet het vuur uit.

4
4
  • 100 ml kookroom light

Voeg ¾ kookroom toe en pureer de soep met de staafmixer glad. Verdeel over de borden en garneer met de rest van de kookroom.

serveertip:

Lekker als tussendoortje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.