bewaar
Romige tomatensoep
Romige tomatensoep
bewaar

Romige tomatensoep

In 20 minuten tomatensoep maken? Met dit recept lukt het. Schenk er kookroom overheen voor een romige toets.

20 min. bereiden
617waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

1 teen

knoflook

750 g

romatomaat

2 el

traditionele olijfolie

500 ml

water

100 ml

kookroom light

Dit heb je nodig

  • staafmixer

In 20 minuten tomatensoep maken? Met dit recept lukt het. Schenk er kookroom overheen voor een romige toets.

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in parten. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 4 min. op laag tot middelhoog vuur.

2

Voeg de tomaten toe en bak 10 min. Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en zet het vuur uit. Voeg ¾ kookroom toe en pureer de soep met de staafmixer glad. Verdeel over de borden en garneer met de rest van de kookroom.

tip

serveertipLekker als tussendoortje.