Ingrediënten
4 personen
2
uien
750 g
romatomaten
3 el
traditionele olijfolie
140 g
tomatenpuree
1.5 l
groentebouillontablet
300 g
rundergehakt
350 g
verse boerensoepgroenten
200 g
pasta
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de tomaat in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui 5 min. Voeg de tomatenpuree en tomaat toe en bak 5 min. mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
Doe het gehakt in een kom, breng op smaak met peper en zout en draai er met vochtige handen kleine balletjes van. Voeg de gehaktballetjes, soepgroenten en de pasta toe aan de soep en kook deze 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over diepe borden.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Tomatensoep met balletjes

hoofdgerecht
null personen
520 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de tomaat in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui 5 min. Voeg de tomatenpuree en tomaat toe en bak 5 min. mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
Doe het gehakt in een kom, breng op smaak met peper en zout en draai er met vochtige handen kleine balletjes van. Voeg de gehaktballetjes, soepgroenten en de pasta toe aan de soep en kook deze 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over diepe borden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 uien
750 g romatomaten
3 el traditionele olijfolie
140 g tomatenpuree
1½ l groentebouillontablet
300 g rundergehakt
350 g verse boerensoepgroenten
200 g pasta