Ge­roos­ter­de to­ma­ten­soep

Nog maar smaak uit een tomaat halen? Roosteren is dé techniek. Het resultaat: een smaakexplosie.

(22) waardeer
hollands voorgerecht Nog maar smaak uit een tomaat halen? Roosteren is dé techniek. Het resultaat: een smaakexplosie. 4 personen
5 22

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Halveer de tomaten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik het hele oppervlak van de bakplaat. Bestrooi de tomaten met de suiker en besprenkel met balsamico­azijn. Snijd de uien in parten en leg die samen met de teen ongepelde knoflook bij de tomaten. Besprenkel alles met ⅔ van de olijfolie. Rooster de tomaat, ui en knoflook ca. 45 min. in het midden van de oven.
  2. Verhit de rest van de olijfolie in een soeppan en fruit de tomaten-­groentepuree 3 min. op laag vuur. Pel de knoflook. Voeg de tomaat, ui en knoflook samen met het water, de blaadjes van de tijm en de groentebouillontablet toe aan de tomatenpuree. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

serveertip:

Lekker met crème fraîche en verse basilicumblaadjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde tomatensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de to­ma­ten­soep

1
1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
2
  • 750 g romatomaten

Halveer de tomaten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik het hele oppervlak van de bakplaat.

3
3
  • 2 tl kristalsuiker
  • 2 el balsamicoazijn

Bestrooi de tomaten met de suiker en besprenkel met balsamico­azijn.

4
4
  • 2 middelgrote uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 el traditionele olijfolie

Snijd de uien in parten en leg die samen met de ongepelde knoflook bij de tomaten. Besprenkel alles met de olijfolie.

5
5

Rooster de tomaat, ui en knoflook ca. 45 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 70 g Mut­ti Le ver­du­ri­ne tu­be

Verhit de rest van de olijfolie in een soeppan en fruit de tomaten-­groentepuree 3 min. op laag vuur.

7
7
  • 750 ml kraanwater
  • 2 takjes verse tijm
  • 1½ groentebouillontablet

Pel de knoflook. Voeg de tomaat, ui en knoflook samen met het water, de blaadjes van de tijm en de groentebouillontablet toe aan de tomatenpuree.

8
8

Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

serveertip:

Lekker met crème fraîche en verse basilicumblaadjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.