bewaar
Goedgevulde Italiaanse tomatensoep
Goedgevulde Italiaanse tomatensoep
bewaar

Goedgevulde Italiaanse tomatensoep

Succesnummer voor drukke avonden en heerlijk romig: met mascarpone en pesto.

15 min. bereiden
122waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

600 g

diepvries Italiaanse roerbakgroente

1 pakje

tomatencrèmesoep

1½ liter

kraanwater

400 g

cannellinibonen in blik

1 el

pesto arrabbiata

125 g

mascarpone

20 g

Grana Padano pittig kaasschaafsel

1

ciabatta

Succesnummer voor drukke avonden en heerlijk romig: met mascarpone en pesto.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een (soep)pan. Bak de wokgroenten 3 min. Voeg het pakje soep en 1½ liter koud water toe. Breng al roerend tegen de kook.

2

Voeg de cannellinibonen toe en kook de soep 8 min. zachtjes met de deksel schuin op de pan. Roer ondertussen de pesto door de mascarpone.

3

Breng de soep op smaak met peper en schep in kommen. Schep er wat pestocrème in en bestrooi met de kaas. Serveer met de in sneetjes gesneden ciabatta.