bewaar
Rijkgevulde Italiaanse kippensoep
Rijkgevulde Italiaanse kippensoep
bewaar

Rijkgevulde Italiaanse kippensoep

Goedgevulde maaltijdsoep met venkel, Italiaanse groente en kip: squisito!

20 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

venkelknol

350 ml

krachtbouillon kip

400 g

Italiaanse roerbakgroente cavolo nero

250 g

scharrel kipfilet

800 g

cannellinibonen in blik

1

citroen

200 g

diepvries tuinerwten

Goedgevulde maaltijdsoep met venkel, Italiaanse groente en kip: squisito!

Aan de slag

1

Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel af. Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.

2

Doe de bouillon in een soeppan en voeg nog een (krachtbouillon)pot water per persoon toe. Voeg de venkel, roerbakgroente en kip toe. Breng tegen de kook aan. Laat 10 min. op laag vuur garen.

3

Doe de bonen in een vergiet en spoel af. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit. Voeg de bonen, het citroenrasp en de tuinerwten toe aan de soep en warm 2 min. mee. Breng de soep op smaak met het citroensap. Verdeel de soep over diepe borden en serveer.

tip

combinatietipLekker met Pecorino Romano 47+.

Venkel bereiden

Instructievideo - 01:54 min.